2010 Verrassings Toer - Etappe 3

Rendsburg - Nyköbing

Donderdag 12 Augustus beginnen we aan een nieuwe etappe, die ons weer naar een onbekende bestemming gaat brengen. We varen van Pahlen a/d Eider naar het Nord- Ostsee Kanal en daarna naar Rendsburg

Prachtige rivier de Eider

Een prachtige tocht, eerst over de rivier de Eider en daarna over het mooiste stuk van het Nord- Ostsee Kanaal.

In Rendsburg eten we zoals al vele malen eerder, in het clubhuis.

De volgende dag varen we het kanaal verder tot Holtenau. Na een snelle sluis-schutting komen we in de Kieler Förde, altijd weer een belevenis om de hele fjord te overzien met op de achtergrond de Oostzee. We overnachten in Laboe en varen daarna terug naar Kiel waar we een ligplaats reserveerden bij de KYC, vroeger de Kaiserliche Yacht Club, nu de Kieler Yacht Club. We kunnen onze ligplaats niet in door een erg brede trimaran die slechts na hard aandringen bereid is zijn schip een beetje te verhalen.

's-Avonds een ijsje gehaald in het Restaurant van de KYC, dat blijkt geen eigendom meer te zijn van de KYC. Het is verbouwd tot een modern en erg wit Hotel Restaurant. De zaal met bekers en bokalen van de afgelopen 120 jaar is niet meer toegankelijk. Wel hangt er nog een prachtig schilderij van de opening van het Nord- Ostsee Kanal (toen Kaiser Wilhelm Kanal) in 1895.

Ko en Marianne vertrekken zondag 15 Augustus van hier met de trein terug naar Cuxhaven, waar hun auto staat.

Afscheid van Ko en Marianne in Kiel

Wij nemen een rustdag en genieten van het uitzicht over de Kieler Förde.

Het weer blijft matigjes. Nog steeds weinig uitzicht op stabiel weer met weinig wind. Voorlopig laten we de verdere plannen dan ook maar een beetje open. Eerst naar Denemarken en dan zien we wel weer.

Op weg van Kiel naar Sönderborg krijgen we 2 gigantische onweersbuien over ons heen waarbij het zicht terugloopt naar vrijwel 0, ook op de radar; zo hard regent het.

Onweer op weg naar Sönderborg

De eerste haven in Denemarken is Sönderborg. Een aardige stad, die vooral bekend is door de oorlog tussen Duitsland en Denemarken in 1849, waarbij Duitsland de hergtogdommen Lauenburg en Schleswig-Holstein (die van Denemarken waren) verovert tot boven Sönderborg. Pas na de 1e Wereldoorlog wordt Sönderborg weer Deens. De 3 hertogdommen blijven Duits gebied.

Sönderborg, eerste haven in Denemarken

Van Sönderborg varen we Dinsdag 17 Augustus naar Faaborg. Het ligt niet echt op weg naar de Limfjord waar we naar toe willen, maar je kan er zo prettig diesel tanken. Het is een regenachtige en kille dag. Ook de dag er na waait het hard met veel regen, dus we houden een rustdag. Donderdag waait het nog steeds pittig uit het Westen en het lijkt er op dat dat nog een paar dagen zo blijft. De Kleine Belt is hier niet zo klein, dus die gaan we nu liever niet in. Dus op naar Svendborg. Één van de mooiste gebieden van Zuid Denemarken. We varen door naar Lundeborg, waar we ook al in 1977 waren. Er is wel erg veel veranderd.

Lundeborg, waar we ook in 1977 waren

In 2 lange dagen varen we via Ballen op het eiland Samsö naar Bönnerup, een kleine haven vlakbij de Limfjord.

De wind zit ons redelijk mee. Zo nu en dan wel een beetje veel, maar vrijwel steeds schuin achter. Het weer darentegen blijft behelpen.

Maar..... morgen gaan we naar de Limfjord! Daar waren we in 1990 en sindsdien zijn we al vele malen van plan geweest er weer naar toe te gaan.

Zondag 22 Augustus varen we dan de Limfjord binnen. Omdat er een erg harde stroom tegen staat , blijven we in de eerste haven, Hals, liggen. Hals ligt in de invaart van de fjord en heeft een vrij grote haven. We ontmoeten er een Engels stel uit Londen met een 15 m lange voormalige Urker kotter, de Ganescha.

Hals, in de invaart van de Limfjord, heeft een mooi fort

Het weer is prachtig, maar voor de komende dagen wordt storm voorspeld. En dus gaan we een beschutte haven opzoeken in Aalborg. Die vinden we in de Skudehavn, 20 minuten lopen van het centrum. Een vriendelijke buurman levert ons stroom, maar daar moeten we wel 140 m snoer voor uitrollen.

We halen de zonnetent er af en zien de barometer langzaam naar 982 hP dalen, terwijl de wind sterk toeneemt, eerst uit het oosten, later uit het zuid-westen. We liggen beschut achter een rij hoge bomen, dus van de storm B8 met voorspelde "Orkanartige Böen" hebben we betrekkelijk weinig last. Het wordt er ook koud bij, dus maken we de cv aan en kruipen in ons warme holletje.

We blijven er 3 dagen liggen waarbij we zo nu en dan naar de stad gaan om toerist te spelen. Maar een echt feest met zo veel wind is het niet in de stad. Ook maak ik van de gelegenheid gebruik om allerlei kleine klusjes te doen.

Aalborg haven bij 8 Beaufort

Als de storm voorbij is ziet de haven er een stuk vrolijker uit.

Aalborg haven een dag later bij 5 Beaufort

Het oude centrum van Aalborg

Vlak langs ons schip komt een enorm transport van enkele ongeveer 60 meter lange kisten. Om de bochten te kunnen maken is er door het park een met staalplaten geimproviseerde weg gemaakt. Het blijkt te gaan om een aantal mallen voor windmolenwieken. Een week later zien we ze nog eens liggen in de commerciële haven van Aalborg, klaar voor transport per schip.

Giga transport vlak langs ons schip

Over windmolens gesproken: het is opvallend dat je er hier niet meer zo erg veel van ziet. In 1990 zagen we veel parken met honderden windmolens. Die zijn nu allemaal weg en vervangen door enkele van die giga-molens.

Als de storm dan voorbij is gaan we Donderdag 26 augustus verder. Overnachting in Lögstör, zelfverklaarde mosselstad. Als eigenaren van een mosselkotter moeten we hier natuurlijk de nodige aandacht aan geven.

Lögstör, zelfverklaarde mosselstad

We gaan naar het museum waar we alles zien over de mossel- en oestervangst in de Limfjord. Ook is hier de geschiedenis beschreven van het Frederik VII kanaal, gegraven in 1861 omdat de ondiepte voor Lögstör niet meer bevaren kon worden met de toenmalige schepen. Baggeren bestond toen al wel, maar de Duitse arbeiders waren goedkoper, dus kwam er een kanaal van 4,4 km lang. Het bestaat nog steeds en er varen toeristen bootjes.

Prachtig uitzicht in Lögstör

Het is eindelijk prachtig weer met weinig wind. Het is hier dan uitzonderlijk mooi. Lage zon omdat je al vrij noordelijk bent geeft een heel fel en helder licht. In de zon is het warm, maar zoals Joop me beschreef de eerste keer dat hij in Zweden meevoer: Van voren ben je lekker warm door de felle zon, maar je rug wordt koud. De uitzichten zijn schitterend, ik heb er wel 100 van, en deze bij Lögstör is er 1 van.

Van Lögstör varen we naar Thisted, waar we een Nederlander met Deense vrouw ontmoeten. We drinken samen een rosé-tje op het achterdek, zo mooi is het weer nu.

Zaterdag 28 augustus varen we naar het eiland Jegindö. De haven is propvol, maar de havenmeester komt direct aanhollen en geeft aanwijzingen dat we naast 2 mosselkotters kunnen liggen. Één van de eigenaars heeft contacten in Yerseke en levert daar zelfs mosselzaad.

In Jegindö naast 2 mosselkotters

Ook hier weer de meeste schitterende uitzichten. Ik kan wel plaatjes blijven maken.

Al weer een prachtig uitzicht in Jegindö

Intussen knaagt de terugreis een beetje aan ons. We willen erg graag terugvaren over de Noordzee en het weer verbetert ook geleidelijk wel. Maar voor de komende dagen blijft de wind in de gebieden Fischer en Duitse Bocht te hard. Het is een lang en onbeschut ruig stuk, waar we tenminste 2 dagen rustige, liefst oostelijke wind nodig hebben. We besluiten het nog een dag aan te kijken en gaan naar Nyköbing op het eiland Mors, waar we in de Noordhaven een mooie ligplaats vinden vlakbij het centrum.

De volgende ochtend besluiten we na het weerbericht dat wachten op de in de Noordzee voorspelde Oostenwind voor donderdag een te grote gok is. We keren dus om en gaan weer richting Oostzee.

Dit was dan de derde etappe

Dit is dan het einde van de 3e etappe. We hadden matig weer, vooral enorm instabiel, waardoor we veel dingen die we wilden doen, niet konden. Maar het was ook een etappe waar we voor het eerst in 20 jaar weer in de Limfjord kwamen. Een enorm mooi gebied; erg stil in dit na-seizoen; en met prachtige noordelijke zon, als er tenminste zon is.