2012 Wadden Toer - Etappe 1

Tholen - Vegesack

21 Juli vertrekken we uit Tholen en varen we in 2 dagen naar Arnhem, waar Rolph en Jacobien aan boord komen.

Maandag 23 Juli van Arnhem naar Doesburg waar we een mooie plaats vinden in een nieuw haventje met mooi uitzicht over de IJssel.

Doesburg

Van Doesburg naar Zutphen is de IJssel op zijn mooist, vooral bij het prachtige weer dat we nu hebben.

We vinden een plaatsje in de stadshaven, vrijwel midden in de stad.Ik zoek er naar Strucol, mijn eerste werkgever na mijn studie, maar die bestaat niet meer. In 2005 gesloopt en nu staan er huizen en aaprtementen.

Stadshaven van Zutphen

Er komt een bootje binnenvaren dat op een krib is gelopen en lek is geraakt. We helpen hem de boot boven water te houden tot hij in de kraan kan van de haven. Hij wordt op de kant gezet en de schade valt gelukkig mee.

We helpen een zinkende boot te redden

Na Zutphen liggen we een dag aan de kade van Deventer. Ook al weer vlak bij het stadscentrum.

Aan de kade in Deventer

Zodra we liggen haalt Geeske een vers getapt biertje, wat erg goed valt bij dit weer.

Een vers getapt biertje is heel lekker bij deze temperatuur

Ruth en Henk komen bij ons aan boord lunchen.

Lunch met Ruth en Henk

Na de lunch varen we de IJssel verder af tot Zwolle. Daar varen we het IJssel-Zwollekanaal in. In dat korte kanaal zijn 4 bruggen die net te laag zijn voor onze voormast, dus die wordt een beetje gestreken.

Daarna het Zwarte Water af tot Hasselt waar we aansluiten bij de 175 andere historische schepen die hier verzameld zijn.

Aankomst in Hasselt

Vrijdag 27 Juli is het nog steeds bloedheet met een verwachting van onweer voor vanavond.

We genieten van de vele prachtige schepen. De grote, waar wij ook toe behoren, liggen aan het Zwarte Water, De kleinere schepen liggen in de stadsgrachten. Een mooie verzameling.

We treffen er Arie Kleinjan aan. Hij is met vrienden meegevaren van Zutphen via Hattum naar Hasselt.

Hassailt: Historische schepen groot en klein

Sommige schepen hebben lading meegenomen en er worden demonstaties gegeven hoe vroeger schepen werden gelost.

Demonstraties lading lossen

We bekijken alles en lopen veel door de overvolle stad. Maar na 2 dagen wordt het ons te veel. We slaan het buffet op zaterdagavond en het zondag programma over en vertrekken naar Genemuiden. Nog een laatste blik op Hasselt.

Blik op Hassailt

In een lange dag varen we van Genemuiden naar Makkum. Op het IJsselmeer staat een straffe W 5. Dat betekent de laatste paar uur met golven dwars, behoorlijk slingeren en dat valt niet mee de eerste dag op ruim water.

Daarna van Makkum naar Leeuwarden. De stadsgrachten liggen in dit hoogseizoen bijna helemaal vol, maar we vinden er nog een plaatsje voor Kaat.

In de stadsgracht van Leeuwarden

Dan door de smalle Dokkumer Ee naar Dokkum, waar we een uurtje moeten wachten op brugbediening. We maken daarvan goed gebruik door de klus van het electrische kompas op het dak van het stuurhuis af te maken.

Klussen aan het electrische kompas

Daarna verder door het Dokkumer Grootdiep naar Dokkumer Nieuwe Zijlen.

Door de brug bij Dokkum

Na een stop in Zoutkamp, door het Reitdiep naar Groningen, waar we in een lang konvooi door de binnenstad varen.

In konvooi door de stad Groningen

We overnachten in de Oosterhaven en worden door Rolph en Jacobien meegenomen naar een afscheidsdiner.

Afscheidsdiner van Rolph en Jacobien in Groningen

Als we de volgende dag in Delfzijl komen komt daar na een kwartiertje tot onze verbazing ook de Spes Mea. We maken plaats voor hem en gaan langszij liggen.

In Delfzijl liggen we naast de Spes Mea

Jan Enne en Ineke komen ons halen voor een borrel bij hen thuis. Martje en Tjaart zijn daar ook. Zij verkopen jam en bloemen door Ineke gemaakt. We krijgen een prachtig boeket.

Later op de avond gaan we met z'n 6-en uit eten in Wirdum.

Bloemen van Ineke Kloosterboer

Zaterdag 4 Augustus vertrekken Rolph en Jacobien naar huis en wij varen naar Borkum. Onderweg hebben we een paar enorme buien. Altijd vervelend omdat je nooit weet hoeveel wind er uit komt. Deze keer nauwelijks, alleen draait de wind heel plotseling 180 gr van ZW naar NO.

De Spes Mea komt ook naar Borkum en vaart de volgende dag naar Juist.

Wij blijven 2 dagen in Borkum liggen. Was- en poetsdag. Ook gaan we met het treintje naar de stad Borkum. Dat is niet een groot succes want het gaat regenen en het is er vreselijk vol. Dus gauw weer terug naar Kaat waar het intussen weer prachtig weer is geworden.

Na de eerste week prachtig en erg warm weer, was de tweede week wat gematigder en behoorlijk wisselvallig. Veel buien ook met onweer, maar ook heel veel zon en aangename temperaturen rond de 23 grC

Maandag 6 Augustus vertrekken we uit Borkum en gaan we over 2 wamtij's naar Norderney. Prachtige dreigende luchten en er tussen door felle zon. Dit is de Waddenzee in al zijn glorie.

Even een woordje uitleg over het varen op de Waddenzee. Door de zeegaten stroomt bij vloed het opkomende water naar binnen. Achter ieder eiland is er een punt waar het binnenstromende water van de 2 zeegaten aan weerszijden van het eiland bij elkaar komt. Daar staat het water vrijwel stil en bezinkt het zand dat wordt meegevoerd met het water. Zo'n plaats heet een "WANTIJ". Je kunt zo'n wantij alleen passeren rond Hoog Water. Wanneer precies je er over kunt varen hangt af van de diepte van het wantij (kan je opzoeken in tabellen) en natuurlijk van de diepte van je schip. Factoren die de diepte ook bepalen zijn de maanstand (is het doodtij of springtij) en de windrichting en kracht. Dat zijn factoren die tot een verlaging of verhoging van de gemiddelde diepte lijden en die je op de radio kunt ontvangen. Zo is er op dit moment een verlaging t.o.v de gemiddelde waterstand van zo'n 70 cm. Daardoor zijn er vrij veel wadvaarwaters waar we op dit moment niet kunnen varen.  Kortom er moet behoorlijk gerekend en gepland worden voor je aan een waddentrip kunt beginnen.

Avondlucht in Norderney

Een dag later van Norderney naar Baltrum, het kleinste Duitse Oostfriese Waddeneiland. We moeten er een bijzonder lastige aanlegmanoevre doen. Met W5 aan de hoge kant van een steiger aanleggen waarbij het dreigt dat we allerlei bootjes pletten. Dankzij Geeske en hulp op de steiger gaat het prima en liggen we even later heel goed. Udo en Lene komen even aan boord en die avond gaan we naar hun Strandvilla.

Te gast in de Strandvilla op Borkum

Na ontbijt bij Udo en Lene gaan we van Baltrum naar Langeoog en daarna  Donderdag 9 Augustus naar Carolinensiel.

Hier is een haven voor historische schepen, waar we in 2010 al eens waren. Nu is er WADDENSAIL 2012, een reunie van historische schepen en op de kade allerlei demonstraties van oude ambachten. Kaat komt zo'n beetje midden in de haven te liggen en we vallen goed op. Nadeel is dat we steeds over 3 andere schepen heen moeten klimmen als we naar de wal willen.

Ko en Marianne komen hier voor een weekje aan boord.

Carolinensiel vol met historische schepen

Kaat valt op in Carolinensiel

Met Ko en Marianne bij de oude ambachten

De organisatie van Waddensail is perfect. De ongeveer 300 deelnemers krijgen allemaal een t-shirt met de scheepsnaam er op. En het eten en drinken is uitstekend. Alles door de organisatoren aangeboden.

Goede organisatie van Waddensail 2012

Het eten en drinken is uitstekend verzorgd

Zaterdagmiddag is er een parade van de schepen: Iedereen vaart de haven uit en komt later weer terug waarbij bij het invaren van ieder schip er iets wordt verteld over de achtergrond van schip en eigenaren. Rond de haven en aan de oevers van de Harle waar we langs varen staan honderden mensen te kijken.Voor alles weer op zijn plaats ligt zijn er 2 uur voorbij gegaan zonder één onvertogen woord

Parade van alle 60 schepen

Na de officiële sluiting op zondag om 14 uur vertrekken we en gaan door de toevallig net aan beide zijden openstaande sluis naar buiten. Een tocht van anderhalf uur brengt ons naar het volgende eiland: Wangerooge. Daar blijven we een extra dag liggen en we maken er een lange wandeling over het eiland. Onderweg koffie met taart in het bekende café Pudding, gebouwd op de restanten van één van de vele bunkers op dit eiland. Wangerooge was in de 2e Wereldoorlog een zwaar bewapend verdedigingsoord van de marinehaven in Wilhelshaven. Om die reden hebben de geallieerden het eind 1944 zwaar gebombardeerd. Het dorp werd voor 90% verwoest.

Café Pudding op Wangerooge

In Wangerooge, net als bij de meeste havens aan de Waddenzee, kunnen we niet in de vaak overvolle jachthavens met drijvende steigers terecht en vinden we een plaats aan de kade's waar ook de veerboten aanleggen. Als het hoog water is lig je dan zo'n beetje op kade hoogte en bij laag water ongeveer 3 meter lager. Als je dan aan en van boord wilt is het behoorlijk klim- en klauterwerk zoals hier in Wangerooge.

Bij laag water is het een heel geklauter om aan en van boord te komen

Dinsdag 14 augustus voeren we van Wangerooge naar Spiekeroog. Er is nog steeds veel verlaging door de harde Oostenwind. Gelukkig konden we door een erg diep wadvaarwater.

Het weer de afgelopen dagen was heerlijk. Zon en redelijk warm. Rond de 23 grC, voor dit gebied een echte hittegolf.

In Spiekeroog liggen we langszij de Friesland.

Van Spiekeroog naar Neuharlingersiel, een leuk haventje aan de kust. We konden er overnachten naast de Groninger en via de schipper Jan kregen we heerlijk verse garnalen.

Neuharlingersiel

Dan is het tijd voor Ko en Marianne om terug naar huis te gaan. Om het ze makkelijk te maken varen we naar Carolinensiel waar hun auto staat.

Vrijdag 17 Augustus vertrekken we daar en worden uitgezwaaid door Ko en Marianne. Het was weer een bijzondere week met hen.

Afscheid van Ko en Marianne in Carolinensiel

Dan via het Wattfahrwasser Wangerooge en Minseneroog naar Hooksiel aan de Jade. Eerst door een propvolle sluis naar het Hooksmeer. Aan het eind van het Hooksmeer ligt Hooksiel, een leuke oude haven.

Tot 1975 was dit open water, toen werd een dam met sluis gemaakt. Die was net klaar toen wij hier voor het eerst in 1977 kwamen. Maar wij wisten toen nog van niets en zijn toen nooit door die sluis gegaan.

De mooie oude haven geeft deze keer weinig plezier, want eerst gaan we ergens eten waar er geen verse vis meer is en het vlees is zeer matig.

Daarna blijken de Hafenfeste hier te bestaan uit een disco op geluidsniveau B12 met bijbehorende dreunende bassen. En dat duurt voor een handjevol mensen tot 1 uur  Om je dood te ergeren.

Voor een paar oude pakhuizen in Hooksiel

Van Hooksiel gaan we over het wantij "Hohe Weg" tussen Jade en Weser. Dit is lange tijd erg ondiep geweest, maar nu gaat het 1 dag voor springtij heel ruim. We houden bijna 1 meter water onder de kiel.

We vinden een plaatsje in Fedderwardersiel op het schiereiland Butjadingen. De haven valt geheel droog en het blijft een boeiend gezicht het water te zien weglopen en terugkomen.

Fedderwardersiel bij hoog en bij laag water

Er wordt voortdurend onweer voorspeld en daar hebben we niet zo'n zin in in het vrij afgelegen en geisoleerd gelegen Elbe-Weser Wattfahrwasser. We gaan dus naar Bremerhafen waar we de zaak in de Neuer Hafen eens even afwachten. We komen er voor een mooi Pools opleidingsschip te liggen. Kaat is dan opeens heel klein.

In Bremerhaven voor een Pools opleidingsschip

Een dag later blijft het weer onbestendig en we besluiten een uitstap te maken naar Vegesack, een plaats zo'n 10 km van Bremen met een haven voor historische schepen. Deze haven zou de oudste haven van Duitsland zijn, uit 1623.

We varen dus ongeveer 50 km de Weser op. De Weser is een getijde rivier tot Bremen en je kunt dus stroom mee hebben als je met laag water vertrekt uit Bremerhaven. Stroomop wordt het tijdstip van hoog water steeds later. Daarom kan je makkelijk van Bremerhaven naar Bremen varen en de hele tijd stroom mee hebben.

Als je stroomaf vaart is dat een ander verhaal. Je wilt dan met hoog water vertrekken uit Bremen en voor laag water in Bremerhaven zijn. Maar stroomaf wordt het tijdstip van laag water steeds vroeger, dus je hebt veel korter stroom mee. Begrijpt U het nog?

We blijven 2 dagen in Vegesack en eten er lekker.

In Vegesack tussen andere historische schepen.

Het weer blijft onbestendig en we hebben geen zin tegen de elementen te gaan worstelen. En dus besluiten we niet verder te gaan, maar Vegesack te beschouwen als keerpunt.

Dit is dus het einde van de eerste etappe, die ons veel contacten met andere historische schepen bracht.

En die ons een prachtige Waddentrip bood met veel mooi weer, zelfs 4 dagen boven de 30 grC.