2015 Snoep Toer - Etappe 1

Tholen - Luebeck

1 juni vertrekken we met Joop, Ko en Marianne uit Tholen. Via de rivieren, Amsterdam Rijnkanaal en IJsselmeer varen we naar Enkhuizen waar we 5 juni de damesdies van de jaarclub Halewyn hebben.

Naar Enkhuizen met Ko, Marianne en Joop

Van Enkhuizen naar Harlingen waar Ruth aan boord komt. Overnachting in Leeuwarden met de mast in de bomen.

Met Ruth in Leeuwarden

Via Dokkum naar het Lauwersmeer waar we aan een openbare steiger aanleggen. Ruth maakt zich verdienstelijk door de steiger van eendepoep te ontdoen.

Ruth poetst de steiger

Via Garnwerd naar Groningen waar Ruth weer van boord gaat.

We willen eigenlijk snel over zee naar de Elbe, maar de wind dwingt ons ruim 10 dagen op de Waddenzee te blijven. Niet zo heel erg want we bezoeken Baltrum en Spiekeroog weer uitgebreid.

Drooggevallen bij Spiekeroog

Maar het slechte weer valt ons steeds zwaarder. Ook in Hooksiel regent het weer pijpestelen en waait het stront uit de dijken. We gaan daarom maar leuke dingen en klussen veel, zoals het dek schoon maken met de hoge druk spuit.

Regen in Hooksiel

Pas 25 juni is het rustig weer en varen we van Hooksiel over zee naar Cuxhafen. Dan via het Kieler Kanaal naar de Oostzee met een stop in Rendsburg. Van de Kieler Foerde naar Heiligenhafen en van daar met een ankerstop in Groszenbrode naar Luebeck.

Stadtinsel Luebeck

In de Museumshafen van deze prachtige Hansestad vinden we een heel mooie ligplaats voor een dag of 5.

Kaat in de Museumhafen in Luebeck

Rolph en Jacobien komen er aan boord en met z`n allen zijn we nog een dag toerist.

Eindelijk is het echt warm

Het is eindelijk echt warm, maar het is van korte duur. Het wordt weer koud en het gaat weer hard waaien voor een paar dagen. Daarom strijken Rolph en ik de masten, wat een bereklus is. We zijn er zo`n uur of 4 mee bezig. We bereiden ons voor op een verdere tocht door kanalen.

Dit is het einde van de eerste etappe. Veel harde wind en erge kou. We hebben de cv bijzonder veel aangehad. Vanaf Hooksiel 5 dagen mooi weer en dan nog 2 dagen zinderend heet. De voorspellingen voor de komende dagen zijn weer zeer slecht. Maar dat is voor de volgende etappe.